j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Projektowanie restauracji Warszawa – projekt

PROJEKTOWANIE RESTAURACJI WARSZAWA - PROJEKT

Udana restauracja to koegzystencja smacznej kuchni, profesjonalnej i miłej obsługi oraz dobrego projektu wnętrza. Brak jednego z tych trzech składowych położy na łopatki nawet najlepiej zlokalizowaną inwestycję. Jako projektanci nie mamy wpływu na kuchnię. Ani na personel. Mamy natomiast wpływ na to jak może wyglądać wnętrze lokalu.

Projektowanie wnętrz restauracji nie może być sztuką dla sztuki. Niezależnie czy lokal jest w centrum Warszawy czy w sercu Bieszczad. Wnętrze powinno współgrać z otoczeniem i przede wszystkim pasować do typu kuchni. Do restauracji chodzimy przede wszystkim aby smacznie zjeść i spędzić miło czas. Wnętrze nie powinno temu przeszkadzać. Zbyt silnie ingerować odwracając uwagę od najważniejszego – doznań kulinarnych. Dobre wnętrze restauracji to takie w którym czujemy się swobodnie i bezpiecznie.

Projekt restauracji - Warszawa, Kraków i nie tylko

 

W studiu projektowym Tarnowski Division zrealizowaliśmy przeróżne projekty restauracji, kawiarni i pubów – Warszawa, Kraków, Zakopane…. W  Warszawie dla Agnieszki i Marcina Kręglickich zaprojektowaliśmy włoską restaurację Chianti oraz grecką restaurację Santorini. W Krakowie przy Placu Szczepańskim dla Grupy Scandale zaprojektowaliśmy restaurację Scandale Royale. W Zakopanem w hotelu Aries stworzyliśmy Cocktail Bar i Music Loft Club. Wykonaliśmy projekty restauracji wszystkich lokali sieci Street w Warszawie. Zaprojektowaliśmy restaurację ‘La Rotisserie’, bufety i bar dla 5 gwiazdkowego hotelu Mamaison Le Regina w Warszawie oraz Hop-House dla hotelu Hilton w Pradze. Restauracja Pam-Pam Warszawa, Różana w Konstancinie, Osteria z rybami i owocami morza, Papaya i Tai Me Up z kuchnią orientalną to nasze projekty restauracji z ostatnich kilku lat. Kawiarnia ‘Czytelnia’ Warszawa i kawiarnia ‘Lokalna’ w Mielnie to również nasze ‘dzieci’.

Projektowanie restauracji bywa zaskakujące. Zdarzają się czasem zlecenia nietypowe. Jedną z takich realizacji jest food truck – Scandalicznie Dobry Burger, dla którego wymyśliliśmy całą otoczkę graficzną. Czy to jest projekt dużej restauracji w Warszawie czy projekt lodziarni w Mielnie zawsze łączymy unikatowy design z funkcjonalnością oraz specyfiką wybranej kuchni. Staramy się zachować równowagę pomiędzy estetyką, walorami użytkowymi i budżetem. Możemy nieskromnie powiedzieć, że projektowanie restauracji, kawiarni i pubów to nasza specjalność.

Współpracujemy z projektantami branżowymi wspierającymi nas w procesie projektowym. Nasze projekty aranżacji wnętrz restauracji uzupełniamy o niezbędne projekty branżowe /elektryczny, wod-kan, went.-klimat, instalacji alarmowej, technologii kuchni/ wraz z niezbędnymi opiniami rzeczoznawców /Sanepid, BHP, P-Poż/

W studiu projektowym Tarnowski Division zrealizowaliśmy przeróżne projekty restauracji, kawiarni i pubów – Warszawa, Kraków, Zakopane…. W  Warszawie dla Agnieszki i Marcina Kręglickich zaprojektowaliśmy włoską restaurację Chianti oraz grecką restaurację Santorini. W Krakowie przy Placu Szczepańskim dla Grupy Scandale zaprojektowaliśmy restaurację Scandale Royale. W Zakopanem w hotelu Aries stworzyliśmy Cocktail Bar i Music Loft Club. Wykonaliśmy projekty restauracji wszystkich lokali sieci Street w Warszawie. Zaprojektowaliśmy restaurację ‘La Rotisserie’, bufety i bar dla 5 gwiazdkowego hotelu Mamaison Le Regina w Warszawie oraz Hop-House dla hotelu Hilton w Pradze. Restauracja Pam-Pam Warszawa, Różana w Konstancinie, Osteria z rybami i owocami morza, Papaya i Tai Me Up z kuchnią orientalną to nasze projekty restauracji z ostatnich kilku lat. Kawiarnia ‘Czytelnia’ Warszawa i kawiarnia ‘Lokalna’ w Mielnie to również nasze ‘dzieci’.

Projektowanie restauracji bywa zaskakujące. Zdarzają się czasem zlecenia nietypowe. Jedną z takich realizacji jest food truck – Scandalicznie Dobry Burger, dla którego wymyśliliśmy całą otoczkę graficzną. Czy to jest projekt dużej restauracji w Warszawie czy projekt lodziarni w Mielnie zawsze łączymy unikatowy design z funkcjonalnością oraz specyfiką wybranej kuchni. Staramy się zachować równowagę pomiędzy estetyką, walorami użytkowymi i budżetem. Możemy nieskromnie powiedzieć, że projektowanie restauracji, kawiarni i pubów to nasza specjalność.

Współpracujemy z projektantami branżowymi wspierającymi nas w procesie projektowym. Nasze projekty aranżacji wnętrz restauracji uzupełniamy o niezbędne projekty branżowe /elektryczny, wod-kan, went.-klimat, instalacji alarmowej, technologii kuchni/ wraz z niezbędnymi opiniami rzeczoznawców /Sanepid, BHP, P-Poż/

Profesjonalne projektowanie wnętrz restauracji

Projektowanie restauracji to dopiero początek. A życie potem dopisuje różne historie. Oto jedna z anegdot, która wydarzyła się w Warszawie.

Steven Seagal, Angela Merkel, Sting, Pani Zosia z Klonowej….wszyscy muszą jeść. A najlepiej smacznie i zdrowo. Restauracja Różana Warszawa ul. Chocimska jest tym miejscem. Różaną odwiedził także sam Dalailama. Przesympatyczny człowiek – minęło już wiele lat od wizyty szanownego gościa a do tej pory personel wspomina go z uśmiechem. Co mógł jeść Dalailama? Otóż Dalailama skosztował polskich specjałów – między innymi pysznych zrazów z wieprzowinki. Że wegetarianin? Cóż… spróbujcie sami jak smakują zrazy z Różanej. Oczywiście po posiłku jego świątobliwość umył zęby swoją nieodłączną szczoteczką. Ze szczoteczką w ręku i uśmiechem pokręcił się wśród innych gości podpytując czy im także smakuje. Wzbudzając konsternację swoją cudowną bezpośredniością. Ot taka historia…